Lärare kritiska mot bristande smittskydd

2020-05-28 11:04 TT  
Flera grundskolelärare är missnöjda med hur deras arbetsgivare har hanterat coronapandemin. Foto: Jessica Gow / TT

CORONAVIRUS. Trängsel i klassrum och brist på handsprit. Det är två exempel på händelser som lärare vittnar om i en undersökning från Lärarnas riksförbund.

Enligt enkäten anser var tredje grundskolelärare att deras arbetsgivare inte vidtagit nödvändiga åtgärder för att skydda riskgrupperna i skolan, rapporterar Dagens Nyheter.

– Vissa saker blir i princip omöjliga att efterleva om man inte till exempel delar upp klasser. Man kan också möblera annorlunda eller se över hur man rör sig i skolan så man inte behöver vara så många på samma ställe samtidigt, säger Åsa Fahlén, ordförande för Lärarnas riksförbund, till DN.

Läs mer: Elever anmälda för att ha hostat på lärare

1 000 lärare har fått svara på hur de ser på arbetsgivarnas samt regeringens agerande under coronapandemin. Dessa lärare ingår i en utvald panel som består av medlemmar I Lärarnas riksförbund.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen

Arbetsmiljö