Läkarförbundet anmäler brister på NKS

2018-04-04 13:00 Tiina Demargne  

Det saknas tillräckligt med jourrum, arbetsrum och omklädningsrum för sjukhuset personal. Läkarförbundet vid på Nya Karolinska Solna, NKS, gör nu en anmälan tll Arbetsmiljöverket, rapporterar Dagens Medicin.

– Vi har fått gehör från arbetsgivaren och det känns som att de vill lösa problemen nu, men vi tror inte att de kan. För att lyckas behöver vi och ledningen hjälp av Arbetsmiljöverket, säger Tina Granholm, ledamot i Läkarföreningens styrelse vid Karolinska och huvudskyddsombud vid NKS, till Dagens Medicin.

6:6a-framställan om arbetsmiljön vid Nya Karolinska Solna överlämnades till sjukhusledningen i början av februari. Många allvarliga brister i arbetsmiljön listades. Efter sjukhusledningens omfattande svar till Läkarföreningen, har facket, enligt tidningen, reducerat antalet punkter till tio.

– Vi behöver också hjälp från Arbetsmiljöverket att reda ut vem som är ansvarig för olika arbetsmiljöfrågor. Förr var det klinikchefen men i den nya organisationen vet vi faktiskt inte vart vi ska vända oss, säger Tina Granholm.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen