Krav på två väktare i köpcentrum

2019-10-02 16:10 Lennart Lundquist  
Bromma Blocks förbjuds nu att efter den 8 november ha ensamarbetande väktare som bevakar köpcentrumet. Detta vid ett vite på 200 000 kronor. Foto: TT-Bild

På köpcentrum Bromma Blocks i Stockholm har det blivit allt stökigare och väktare arbetar ensamma. Arbetsmiljöverket kräver nu att bevakningsföretaget Rapid säkerhet får i uppdrag att ha två väktare där samtidigt.

I köpcentrumet finns ett systembolag som är öppet till klockan åtta på kvällen. Där finns också flera restauranger som har öppet än senare och som serverar alkohol.

En väktare som arbetat ensam berättar att han blivit hotad flera gånger och att han ofta är rädd och att han inte alltid kan ingripa.

Läs mer: ”Fortsätt kartlägga hot och våld på Hjulstaskolan”

Bevakningsföretaget har inte fått gehör hos centrumledningen om dubbelbemanning. En incidentrapport från företaget visar på händelser fem dagar i februari och mars som rör både hot och våld. Av rapporten förekom det dessa dagar en till fem händelser som berusade personer, stöld och snatterier och aggressivt och hotfullt beteende.

Bromma Blocks förbjuds nu att efter den 8 november bara ha en väktare som bevakar köpcentrumet. Detta vid ett vite på 200 000 kronor.

Lennart Lundquist

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen