Kavajköp draghjälp för Kommunals krav på arbetskläder

2013-10-21 10:05 Elisabet Örnerborg  

Kommunal hoppas att representationskavajerna gymnasieförvaltningen i Växjö köpt in till politiker och tjänstemän leder till att förskolepersonalen nu äntligen kan få arbetskläder.

- Vi har fått jättebra draghjälp av detta, säger Mona Nilsson, ordförande för Kommunals sektion i Växjö till Kommunalarbetaren.

Sektionen i Växjö har krävt arbetskläder till förskolepersonalen i 13 års tid. De har försökt påverka politiker och personal vid förvaltningarna men har alltid fått höra att det inte har gått att köpa in arbetskläder.

Till i förra veckan då en frågestund i kommunalfullmäktige avslöjade att chefen för gymnasieförvaltningen köpt in 20 representationskavajer för dryga 41 000 kronor till politiker och tjänstemän. En socialdemokrat hade hört om kavajerna och frågade vad som gäller för kommunalt finansierade arbetskläder.

Det stack i ögonen att högt betalda politiker och tjänstemän får kavajer när förskollärare och barnskötare inte ens får arbetskläder.

Men Kommunals sektion Skola och Service hoppas nu att kavajköpet ska ge hjälp på traven.

Elisabet Örnerborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen