Incidenter med Postnords nya bilar

2020-02-10 09:49 TT  
När de nya postbilarna upphandlades var ett av kraven att de skulle klara vinterväglag. Foto: TT-Bild

Postnord kan inte använda sina 500 nya postbilar. Efter flera incidenter har flera hundra bilar tagits ur drift norr om Dalälven, rapporterar Breakit.

– På väldigt kort tid fick vi fyra incidenter med de här Renault Kangoo-bilarna där bromsarna slutade fungera, eller där bromsförmågan kraftfullt försämrades, säger Mathias Krümmel, operativ chef på Postnord, till Expressen.

Han berättar att ingen har skadats vid incidenterna, men att upplevelserna varit chockartade för medarbetarna. För Postnord innebär bilproblemen att bolaget tvingas hyra bilar på den öppna marknaden, vilket innebär ytterligare kostnader.

Läs mer: Träning kan vända olyckstrenden för brevbärare

Att dela ut post med de inhyrda bilarna är en utmaning, eftersom de är vänsterstyrda till skillnad från vanliga postbilar där förarna sitter till höger. Det har medfört vissa förseningar enligt Mathias Krümmel.

När de nya postbilarna upphandlades var ett av kraven att de skulle klara vinterväglag. Nu försöker Renault hitta en lösning på problemen.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen