”Hur klarar vi arbetsmiljön när kollegorna slutar?”

2019-10-30 15:04 Lennart Lundquist  
Foto: Jessica Gow/TT

Det råder obalans mellan resurser och krav i arbetet på Arbetsförmedlingens kontor på Hisingen i Göteborg, enligt skyddsombudet. Och arbetsgivaren håller med.

”Hur ska vi kunna fortsätta ha en god arbetsmiljö med bristande resurser som beror på att medarbetare slutar och fler kollegor väntas avsluta sina tjänster på kontoret inom en snar framtid”, skriver skyddsombudet som tänker vända sig till Arbetsmiljöverket om inte arbetsgivaren ger ett tillfredsställande svar på anmälan.

Arbetsgivaren svarar bland annat med att Arbetsförmedlingens förvaltningsanslag minskade med 800 kronor 2019 jämfört med året innan. Myndigheten har dessutom fått 4,5 miljarder mindre i år för programinsatser.

Arbetsgivaren håller med om skyddsombudets beskrivning:

”Hisingskontoret har under de senaste månaderna inte kunnat bedriva verksamheten på det sätt som är önskvärt inom alla delar. Det finns brister i verksamheten utifrån otillräckliga resurser.”

Lennart Lundquist

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen

Arbetsmiljö