Hot om vite utan CE-märkt skyddsutrustning

2020-08-27 09:07 Lennart Lundquist  

CORONAVIRUS. Göteborgs kommun hotas med ett vite på 150 000 kronor om inte stadens vårdpersonal har tillgång till och enbart använder skyddsutrustning som är CE-märkt. Det gäller de som arbetar med patienter som misstänks ha eller har smittats med covid-19.

I början av pandemin var det svårt att få fram tillräckligt med CE-märkt skyddsutrustning i Göteborg. Kommunen har nu beslutat att enbart använda CE-märkt utrustning – i första hand.

Icke godkänd skyddsutrustning ska tas bort från alla arbetsplatser.

Läs mer: Prövning av Serafen-beslut föll på ordval

Samtidigt konstaterar Arbetsmiljöverket att det till exempel i stadsdelen Angered fortfarande finns kvar icke godkänd skyddsutrustning. Där har skyddsombudet hittat långärmade förkläden utan CE-märkning.

För att försäkra sig om att icke godkänd skyddsutrustning försvinner ger nu Arbetsmiljöverket staden fram till den 1 september att se till att inget annat än CE-märkt utrustning används – och hotar med ett vite för att sätta press bakom orden.

Lennart Lundquist

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö