Helsingborgs IF får arbetsmiljökritik

2020-01-14 11:13 Lennart Lundquist  
Helsingborg IF:s publik på ståplatsläktare på hemmaarenan Olympia. Foto: Andreas Hillergren / TT

Det regionala arbetsmiljöombudet tycker att fotbollsklubben Helsingborgs IF är dålig på det systematiska arbetsmiljöarbetet.

”Vid besöket framkom att ni saknar skriftliga rutiner för att undersöka den fysiska, sociala och organisatoriska arbetsmiljön. Det finns risk att personalen drabbas av skada och ohälsa på grund av bristerna i det systematiska arbetsmiljöarbetet”, skriver ombudet till fotbollsklubben.

Skyddsombudet kritiserade också klubben för att inte regelbundet undersöka vilka risker det finns i arbetet. För att fånga upp dessa risker förslår han bland annat skyddsronder, enskilda samtal, personalmöten, skriftliga enkäter och att tillbud rapporteras.

Ombudet saknade också rutiner för hur eventuell kränkande särbehandling ska hanteras i klubben.

”Ni ska utreda signaler om kränkande särbehandling samt arbetsrelaterad ohälsa. Utredningen ska dokumenteras skriftligt och genomföras med anlitande av företagshälsovården”, skriver ombudet som misstänker att de anställda inte vet vem de ska vända sig till för att rapportera ohälsa och olycksfall eftersom reglerna för detta är otydliga.

Helsingborgs IF grundades 1907 och har spelat 67 säsonger i Allsvenskan samt vunnit den sju gånger.

Lennart Lundquist

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen