Gunnar Axén ersätter Ulf Kristersson

2010-11-15 11:54 Ann Norrby  
Gunnar Axén (M) Foto: Henrik Montgomery/Scanpix

Gunnar Axén (M) ska leda översynen av socialförsäkringarna. Han tar över uppdraget från Ulf Kristersson (M) som blev socialförsäkringsminister efter valet.

Den parlamentariska kommittén tillsattes i våras och bestod av tio riksdagsledamöter, varav Gunnar Axén var en, och en förbundsordförande, IF Metalls Stefan Löfvén. Ytterligare en av riksdagsledamöterna, Erik Ullenhag, har blivit minister, men hans ersättare är ännu inte utsedd.

Irene Wennemo började som huvudsekreterare för utredningen den 1 augusti. Hon har sex sekreterare till sin hjälp.
Uppdraget är att se över sjukförsäkringen och arbetslöshetsförsäkring och uppdraget ska slutredovisas den 15 maj 2013. Men redan nästa höst ska kommittén vara färdiga med två av sina uppgifter.

Den första ska redovisas den 15 september och gäller förslag till nya regler för hur den sjukpenninggrundande inkomsten ska beräknas. Den andra ska redovisas den 15 november 2011 och gäller en analys av hur försäkringarna fungerar för dem som bor och arbetar i olika nordiska länder.

Ann Norrby

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen

Arbetsmiljö