Försvarets skyddsombud stängs ute

2018-08-29 14:32 Lennart Lundquist  

Huvudskyddsombudet för hela Försvarsmakten nekas insyn i omorganisationen av företagshälsovården och vänder sig nu till Arbetsmiljöverket.

I mars i år fick huvudskyddsombud, som representerar de andra 50 huvudskyddsombud, veta att företagshälsovården inom Försvarsmakten skulle omorganiseras. Han fick då också veta att det sedan ett år tillbaka funnits en arbetsgrupp som arbetat med detta.

"I min roll som huvudskyddsombud har jag inte vid något tillfälle blivit informerad, än mindre inbjuden att delta. Ingen kunde svara på varför jag inte blivit det", skriver skyddsombudet, utsedd av de fyra fackliga organisationer som har kollektivavtal med Försvarsmakten.

Skyddsombudet har skickat in en begäran om en skriftlig redogörelse för omorganisationen.


"Nu åtta veckor efter inlämnad handling har arbetsgivaren vare sig kvitterat eller besvarat min begäran", skriver huvudskyddsombudet som nu vänder sig Arbetsmiljöverket.

Lennart Lundquist

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö