Förlikning ska ge bättre arbetsmiljö för musikerna

2019-10-08 13:24 Elisabet Örnerborg  
Jönköpings Sinfonietta tillsammans med Jönköpings Kammarkör och SVF-kören. Foto: Lars Kroon

Symf hade stämt Region Jönköpings län sedan en medlem i den regionala orkestern avskedats. Parterna har nu träffat en förlikning som ska ge ett gott samverkansklimat och bättre arbetsmiljö.

Yrkesmusikern som avskedats från Smålands Musik och Teater får 975 000 kronor, meddelar Sveriges Yrkesmusikerförbund, Symf, på sin hemsida. Parterna i målet valde att träffa en förlikning i fredags, istället för att pröva saken i Arbetsdomstolen. Den innebär för musikerns del att anställningen upphör och att han får i ett för allt 975 000 kronor.

För förbundets och Region Jönköpings läns del innebär överenskommelsen att de lämnar tidigare polariserade läge för att få till stånd en fungerande samverkan.

Bakgrunden är en incident som inträffade i samband med ett personalmöte. Meningarna går isär om vad som inträffade men musikern avskedades efter detta.

Symfs hemsida citerar Joakim Silva, HR-direktör Region Jönköpings län:

”Sammantaget betyder överenskommelsen att vi har goda förutsättningar att arbeta med arbetsmiljön och att vi får en bra grund för ett konstruktivt samarbete fortsättningsvis, vilket är mycket positivt.”

Symfs ordförande Gunnar Jönsson bekräftar:

”Med gemensamma krafter vill vi åstadkomma ett gott samverkansklimat som ska få Smålands Musik och Teaters verksamhet att präglas av hög kvalitet och motiverade medarbetare.”

Läs mer om bakgrunden på Lag & Avtals hemsida.

Elisabet Örnerborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen