Föll mot sin död från åttonde våningen

2019-05-13 09:30 Tiina Demargne  

En byggnadsarbetare dog på lördagen efter att ha fallit åtta våningar från ett bygge i Solna. Enligt Aftonbladet saknade han skyddslina.

Byggnads Stockholm-Gotland är under måndagen på plats vid bygget för att få en bild av hur det kunde ske, skriver Byggnadsarbetaren.

Olyckan ska ha inträffat vid lunchtid på lördagen. Den omkomne arbetade vid bygget av Scandinavian Life Center i Solna.

– Personen i fråga är identifierad och han är inte hemmahörande i Sverige, säger jourförundersökningsledaren Christian Jofur, till sr.se.

Polisen utreder arbetsmiljöbrott innefattande vållande till annans död.

Huvudentreprenör på arbetsplatsen är MVB Öst men den omkomne, lettiske, montören arbetade åt en underentrepenör, skriver Byggnadsarbetaren.

”Jag vill först och främst rikta mina tankar till de anhöriga och kollegor. Det är ännu en arbetsplatsolycka som inte hade behövt inträffa. Ingen ska behöva gå till arbetet för att aldrig mer komma hem”, kommenterar Tomas Kullberg, ordförande Byggnads Stockholm-Gotland, på avdelningens Facebooksida.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö