Föll fem meter på jobbet – förd till sjukhus

2020-08-13 17:03 TT  
En man i 50-årsåldern har förts till sjukhus med ambulanshelikopter, efter att ha fallit fem meter och slagit sig medvetslös på en arbetsplats i Arvika. Foto: Erik Simander/TT

En man i 50-årsåldern har förts till sjukhus med ambulanshelikopter, efter att ha fallit fem meter och slagit sig medvetslös på en arbetsplats i Arvika.

(Updaterad) – Han har en befarad skallskada, säger Kenneth Johannesson, presstalesperson på polisregion Bergslagen.

Vad som föregått händelsen, som rubriceras som en arbetsplatsolycka, är i nuläget oklart. Olyckan ska ha skett på ett sågverk, Moelven Edanesågen AB, där polisen under eftermiddagen varit på plats för att förhöra arbetsgivaren och fackliga företrädare.

"Vi är naturligtvis starkt påverkade av vad som har hänt och hoppas på det bästa för vår medarbetare. Vi kan i nuläget inte säga så mycket om händelseförloppet, utan behöver ta reda på mer", skriver Bjarne Hønningstad, divisionschef i Moelven Wood, i ett pressmeddelande.

En anmälan om brott mot arbetsmiljölagen har upprättats.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen