Brist på fungerande datorer drabbar personal

2019-11-07 13:29 TT  
Personal på många av sjukhusens avdelningar påverkas av bristen på datorer.

Datorerna på flera sjukhus inom Västra Götalandsregionen kraschar. Bara den senaste veckan har 900 hårddiskar lagt av. NU-sjukvården i Norra Älvsborg och Uddevalla har beordrat stabsläge.

Problemet har inga kopplingar till någon hackerattack.

– Det rör sig om rent slitage om diskarna, säger chefläkare Sara Degerman Carlsson på Södra Älvsborgs sjukhus till Borås tidning.

Problemet har pågått sedan i somras men har under den senaste veckan eskalerat. Tekniksupporten inom Västra Götalandsregionen översvämmas nu av ärenden och det är svårt att få fram på tillräckligt många nya hårddiskar att installera.

Läs mer: Även polisens datorer kraschar i tusental

– Det här blir ett arbetsmiljöproblem för vår personal, men det viktigaste för oss är att säkerställa att vården inte blir lidande, säger Anders Kullbratt, biträdande sjukhusdirektör för NU-sjukvården, en enhet inom Västra Götalandsregionen till Dagens Nyheter.

Arbetssituationen för personal på många avdelningar påverkas av bristen på datorer. De fungerande datorerna sprids därför ut bland verksamheterna för att garantera patientsäkerheten.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen