Arbetsmiljö

Arbetsmiljöverket ställer krav på Picard

(Uppdaterad) Arbetsmiljöverket slår ner på arbetsmiljöarbetet på Picards samtliga femton butiker i Sverige. Och hotar frysmatkedjan med en halv miljon i vite.

Publicerad

När Arbetsmiljöverket utförde inspektionen uppgav företagsledningen att man har regelbundna medarbetarsamtal med alla butikschefer – men att det saknas skriftliga rutiner för att undersöka arbetsmiljön.

Myndigheten vill att företaget redogör för vem som gör vad i detta arbetsmiljöarbete och att man tar reda på vilka risker det finns på arbetsplatserna – framför allt belastningsergonomiska sådana.

Företaget ska ta hjälp av företagshälsovården för detta.

Arbetsmiljöverket hade även kritiska synpunkter på hur kontanter hanterades i butikerna. Men vad kritiken består av får vi inte veta eftersom detta är sekretessbelagt i föreläggandet.

Allt ska vara klart senast den 31 augusti vid ett vite på en halv miljon kronor.

”Vi på Picard arbetar för att skapa den bästa arbetsmiljön för våra anställda varje dag. Vi tar synpunkterna från Arbetsmiljöverket seriöst och ser för närvarande över våra rutiner och hur de kan förbättras. Vårt mål är att skapa en ännu bättre standard och bättre rutiner för våra anställda, med Arbetsmiljöverkets rapport som underlag”, skriver Kevin Renaudin, Picards Sverigechef, till Arbetarskydd.