Arbetsmiljöverket kräver kameror på äldreboendet

2019-10-31 08:30 Lennart Lundquist  

ENSAMARBETE. På ett äldreboende i Hedemora som fått minskad bemanning nattetid kräver nu Arbetsmiljöverket kameraövervakning.

På Vinstragårdens äldreboende har Hedemora kommun dragit ner på nattpersonalen från fyra till tre.

Det betyder att en anställd ensam måste ta sig mellan de två lokalerna nattetid. Det oroar personalen väldigt mycket eftersom det uppehåller sig människor som inte jobbar på boendet i lokaler i anslutning till de två avdelningarna.

Skyddsombudet uppger att människor rör sig nattetid på parkeringen och på de små vägarna runt boendet. Oron är stor bland personalen att ensamma möta obehöriga. Stölder och vandalisering av bilar har förekommit.

Enligt skyddsombudet har anställda hört ljud och sett att belysningen tänts av sensorer i korridorer fast ingen ska ha varit där.

I augusti blev en anställd som arbetade ensam slagen av en boende.

”Oro finns för vad som hade hänt om den drabbade hade svimmat av”, skriver Arbetsmiljöverket som kräver att arbetsgivaren sätter upp kameror i boendets lokaler senast den 15 december.

Lennart Lundquist

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö