Arbetarskydd når fler läsare

2020-10-06 11:18 Mattias Croneborg  
Karin Nilsson.

Uppåt. Arbetsmiljö står högt upp på dagordningen, inte minst som en följd av coronautbrottet. Det märks för tidningen Arbetarskydd som har fått 2 000 nya läsare, enligt Orvestos undersökning om hur svenskar läser tidskrifter.

I en pressad mediebransch sticker Arbetar­skydd ut och får fler läsare.

– Arbetsmiljöfrågorna blir allt viktigare och Arbetarskydd fyller ett behov. Vi vill hjälpa dem som fattar beslut om arbetsmiljön att kunna göra det så bra som möjligt på arbetsplatserna, säger tidningens redaktör Karin Nilsson.

Redan tidigare har arbetsmiljö­frågorna stått högt på dagordningen. Nu har de blivit ännu viktigare.

– Inte minst pandemin har gjort att arbetsmiljöfrågorna har ställts på sin spets. Det handlar om allt från tillgång till skyddsutrustning, risk för att smittas på jobbet och hur det kommer att gå. Kommer de smittade att kunna få rätt till ersättning från arbetsskadeförsäkringen när det samtidigt finns en allmän smittspridning i samhället?

Läs mer: Arbetarskydd får nya ägare

Karin Nilsson hoppas att tidningen kan nå ännu fler läsare framöver, då corona påverkar arbetslivet för de allra flesta förvärvsarbetare.

Vad kommer Arbetarskydd att rapportera om framöver?

– Det handlar förstås mycket om hur det ska fungera med arbetsmiljöarbetet när många ­jobbar hemifrån. Hur ska man som arbets­givare och skyddsombud på bästa sätt ha koll på medarbetarnas arbetsmiljö på distans?

– Sedan finns ju alla arbetsmiljöfrågor som fanns före pandemin kvar.

Specialerbjudanden: Fem nummer för 695 kr exkl moms.

Karin Nilsson pekar på att det finns en stor oro för ökad ohälsa när fler jobbar hemifrån med risk för ökad isolering. För dem med hög arbetsbelastning blir det också extra svårt att skilja på arbete och fritid.

– Och hur fungerar det med osa:n på distans? Att vara en bra chef med koll på arbetsmiljön på distans, det är en ut­maning.

I årets undersökning från Orvesto når Arbetar­skydd 26 000 läsare. Det är 2 000 fler än vid förra årets undersökning.

Undersökningen avser papperstidningen och elektroniska versioner av papperstidningen, alltså även pdf-versionen som finns att läsa på Arbetarskydds webbplats eller från Arbetarskydds app för mobil och läsplattor.

De som läser Arbetarskydds nyhets­flöde på arbetarskydd.se och specialnyhetsbreven om domar som rör arbets­miljö ingår däremot inte i undersökningen.

Prenumerera här.

Yrkesarbetande läsare

Undersökningen Orvesto Näringsliv 2020 beskriver den yrkesarbetande befolkningens medie­konsumtion. I årets undersökning, som genomfördes under perioden 17 mars–27 maj 2020, har 14 744 personer deltagit.

Mattias Croneborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö