Anhörig bestämmer omvårdnaden</br> och stressar personalen

2015-04-15 16:24 Elisabet Örnerborg  

Den anhöriga har gjort upp en vårdplan som vi måste följa vilket skapar stress och oro bland personalen. Vi lever med en ständig oro för vad som ska hända när den anhöriga kommer. Har vi missat något? Har vi ställt spannen på rätt plats? </br>Det skriver Kommunals skyddsombud vid Ekshärads hemtjänst i Hagfors i en anmälan till Arbetsmiljöverket.

Den anhöriga har bestämt vilka moment som ska göras hos vårdtagaren och att de ska göras på bestämda tider. Personalen känner sig tvungen att utföra alla moment, även när vårdtagaren inte vill. Hon får inte själv bestämma om hon ska vara uppe eller ligga i sängen. Själv förstår inte vårdtagaren den anhörigas vårdplan utan blir aggressiv. Personalen mår dåligt av att övertala vårdtagaren.

Den anhöriga har utsett sex personer i personalen som får vara hos vårdtagaren, varav fem är undersköterskor. Det har lett till att resten av verksamheten blir lidande då de fem är uppknutna till vårdtagaren. Den anhöriga har också bestämt att de inte får vara två åt gången hos vårdtagaren.

Personalen känner sig aldrig ledig utan oroas över att bli uppringd och utkommenderad, vilket har hänt vid flera tillfällen. De känner sig också påpassade av den anhöriga som har full kontroll över när de är hos vårdtagaren.

Den anhöriga har helt styrt upp allt vårt omvårdnadsarbete, enligt skyddsombudet.

Skyddsombudet begär med hjälp av hänvändelseparagrafen 6:6a att Arbetsmiljöverket beslutar om ett föreläggande eller ett förbud. Till anmälan har skyddsombudet bifogat ett stort antal tillbudsrapporter. De handlar om att brukaren slår och river personalen när hon ska förflyttas, att hon spottar på den som sköter om henne i ansiktet eller är så utagerande att personalen behöver hörselskydd.

Personalen rapporterar om huvudvärk, ont i magen och sömnsvårigheter. På en tillbudsrapport står det så här: "Går hela tiden och grubblar på hur jag ska kunna hantera vårdtagaren som jag måste gå till. Jag har svårt att koncentrera mig på andra arbetsuppgifter."

Elisabet Örnerborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen