5 000 personer har anmält sig till vården

2020-03-27 10:17 TT  
Tusentals har anmält till Region Stockholm att de kan arbeta inom vården. Foto: Simon Rehnström/SvD/TT

Över 5 000 personer har anmält sig för att arbeta i Stockholms sjukvård under den ansträngda situationen som nu råder under coronakrisen, skriver Dagens Nyheter.

Sedan regionens sjukvårdsdirektör höll en presskonferens i onsdags om det pressade läget har antalet som visat intresse fördubblats.

”Ett fantastiskt gensvar”, skriver regionens HR-direktör Ulrika Sundquist i en kommentar till tidningen.

– Jag tror att många av oss nästan handlade på reflex. Många är inställda från början att man måste hjälpa till, alla förväntar sig det av sig själva, säger en student som läser termin nio av elva på läkarprogrammet på Karolinska institutet.

För DN berättar han att även om det känns självklart att hjälpa till har han vissa kval. När han tidigare på året hörde av sig till Danderyds sjukhus fick han veta att de behövde personal på tolvtimmarspass. I sommar kan han arbeta som läkare, men med förutsättningen att han klarar sina tentor. Om man hade hittat en lösning där studierna och arbetet kunde kombineras hade han inte tvekat det minsta.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö