40 anställda samsas om en toa och dusch

2016-12-08 10:50 Lennart Lundquist  
Arbetsmiljöverket hotar Stockholms stad med ett vite på 300 000 kronor om inte de anställda får omklädningsrum och fler duschar. Foto: Alloverpress

Hundra personer är anställda vid hemtjänsten i Högdalen – och har inte tillgång till vare sig omklädningsrum eller skåp där de kan förvara sina arbetskläder och privata kläder. Cirka 40 personer är i tjänst dagligen – som får slåss om en enda dusch och toalett.

Arbetsgivaren Stockholms kommun är medveten om bristerna och har förklarat att man ska åtgärda dessa.

Arbetsmiljöverket kritiserade förhållandena redan i början av året – men kunde vid en ny inspektion i april konstatera att ingenting hänt.

För att förvissa sig om att någonting verkligen görs drämmer nu Arbetsmiljöverket till med ett hot om ett vite på 300 000 kronor om inte de anställda får omklädningsrum och fler duschar.

Kommunen har fram till den 31 maj på sig.

Verket vill att man hör av sig när kraven är uppfyllda.

Samtidigt förbjuds Olov Lindgren AB att upplåta lokalerna till hemtjänsten om inte Arbetsmiljöverkets krav är uppfyllda senast den 31 maj. Även detta vid ett vite på 300 000 kronor.

Lennart Lundquist

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen

Arbetsmiljö