Arbetsmiljö

Ny kommunikationschef på Arbetsmiljöverket

Greta Svensson

Nästa vecka börjar en chefsräv på Arbetsmiljöverket. Nya kommunikationschefen Greta Svensson har en bred chefsbakgrund från offentlig förvaltning, media, näringsliv och organisationsvärlden.

Publicerad

Greta Svensson ser fram emot sitt nya jobb.

- Att människor mår bra på jobbet och inte skadas eller blir sjuka har stor betydelse inte bara för enskilda individer, utan även för företag, organisationer och samhället i stort. Jag ser verkligen fram emot att få vara med och bidra till detta viktiga och i grunden humanitära arbete, säger Greta Svensson i ett pressmeddelande.

Hon har tidigare varit informationschef på såväl Arbetsförmedlingen som Räddningsverket och Expressen. Nu arbetar hon som kommunikationsexpert på WAPES, World Association of Public Employment Services, i Bryssel.

Arbetsmiljöverkets generaldirektör Mikael Sjöberg är mycket glad över rekryteringen.

- Kommunikationsarbetet är en viktig del av vår verksamhet och spelar en stor roll när det gäller att stimulera arbetsmiljöarbetet i Sverige, säger Mikael Sjöberg i en kommentar.

Greta Svensson ersätter Morgan Olofsson, som numera är kommunikations- och insamlingschef På Röda Korset. Hon börjar på Arbetsmiljöverket den 17 februari.