Vargarna dödade sin ”mamma”

2016-09-12 00:00 Elisabet Örnerborg  
På förmiddagen den 17 juni för fyra år sedan hittades den unga kvinnan livlös inne hos vargarna på Kolmården. Flocken hade bitit ihjäl sin favoritskötare. För första gången prövas nu ett arbetsmiljömål av det här slaget i rätten. Vad var det som hände? Vilka brister i arbetsmiljön fanns? Vilka delar av arbetsmiljölagen lutar sig åklagaren mot när han anklagar djurparken och den ansvarige chefen för vållande till annans död? Foto: Jörgen Appelgren

VÄRLDSUNIK RÄTTEGÅNG. På förmiddagen den 17 juni för fyra år sedan hittades den unga kvinnan livlös inne hos vargarna på Kolmården. Flocken hade bitit ihjäl sin favoritskötare.

För första gången prövas nu ett arbetsmiljömål av det här slaget i rätten. Vad var det som hände? Vilka brister i arbetsmiljön fanns? Vilka delar av arbetsmiljölagen lutar sig åklagaren mot när han anklagar djurparken och den ansvarige chefen för vållande till annans död?

Elisabet Örnerborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö