En omkom i olycka på Scania

2017-08-28 11:15 Tiina Demargne  

En Scania-anställd i 50-årsåldern skadades så allvarligt att han avled under lördagskvällen. Olyckan skedde i en av Scanias komponentverkstäder klockan 19.15, skriver Länstidningen i Södertälje.

Mannen arbetare med att tillverka komponenter till växellådor.

– Det hände en oycka i samband med arbete vid en maskin och en man har avlidit i samband med olyckan, det är allt jag kan säga just nu, säger Roger Björkmyr, stationsbefäl vid Södertäljepolisen till tidningen.

Polisen har upprättat en förundersökning om arbetsmiljöbrott.

– Det är en fruktansvärd händelse, vi befinner oss alla i ett chocktillstånd. Jag har just nu inga exakta detaljer om vad som hände mer än att det det som inte får hända har hänt. En av våra anställda som arbetade i en av våra komponentverkstäder skadade sig så allvarligt att han senare avled. Vi har nu kallat in ett kristeam som ska ta hand om arbetkamraterna till den avlidne på avdelningen, som blev vittnen till olyckan, säger Hans-Åke Danielsson, till lt.se.

Avdelningen där olyckan inträffade har tills vidare stängt ned produktionen.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen

Arbetsmiljö