Övriga Nyheter

Svart helg: Tre döda i samband med arbete

Tre personer har sedan i fredags avlidit i samband med olyckor i arbetet. Alla fall utreds nu av polisen.

Publicerad

En man i 55-årsåldern avled i fredags till följ av skadorna han ådrog sig vid en fallolycka på en byggarbetsplats i Kalix. Olyckan inträffade på torsdagen och enligt polisen föll mannen omkring tre meter.

– Han arbetade med att uppföra en byggnad när han ramlade. Han avled senare på sjukhus, säger Andreas Nyberg vid Luleåpolisen, till TT.

På golvtillverkaren Tarketts fabrik i Ronnebytrakten avled en kvinna tidigt på lördagmorgonen. Enligt blt.se klämdes hon fast i en maskin.

Första hjälpen påbörjades av påbörjades av personalen. Kvinnan var fortfarande vid liv när hon fördes iväg av ambulansen, men avled senare.

På söndagsmorgonen omkom en man i 70-årsåldern i en olycka på en väg i Dala-Husby, norr om Hedemora. Två män skulle sätta upp vägpinnar vid dikeskanten med hjälp av en lastmaskin.

– Enligt uppgift är det en av personerna som står på skopan, men han ramlar av den och blir överkörd av lastmaskinen, säger Per Vikman, Dalapolisens vakthavande befäl, till SVT Nyheter Dalarna och fortsätter:

– Det rubriceras antingen som vållande till annans död eller arbetsplatsolycka. Anledningen är att vi inte vet än ifall de har gjort det här arbetet på eget bevåg eller på uppdrag av någon annan.