Svart helg: Tre döda i samband med arbete

2018-11-05 10:11 Tiina Demargne  

Tre personer har sedan i fredags avlidit i samband med olyckor i arbetet. Alla fall utreds nu av polisen.

En man i 55-årsåldern avled i fredags till följ av skadorna han ådrog sig vid en fallolycka på en byggarbetsplats i Kalix. Olyckan inträffade på torsdagen och enligt polisen föll mannen omkring tre meter.

– Han arbetade med att uppföra en byggnad när han ramlade. Han avled senare på sjukhus, säger Andreas Nyberg vid Luleåpolisen, till TT.

På golvtillverkaren Tarketts fabrik i Ronnebytrakten avled en kvinna tidigt på lördagmorgonen. Enligt blt.se klämdes hon fast i en maskin.

Första hjälpen påbörjades av påbörjades av personalen. Kvinnan var fortfarande vid liv när hon fördes iväg av ambulansen, men avled senare.

På söndagsmorgonen omkom en man i 70-årsåldern i en olycka på en väg i Dala-Husby, norr om Hedemora. Två män skulle sätta upp vägpinnar vid dikeskanten med hjälp av en lastmaskin.

– Enligt uppgift är det en av personerna som står på skopan, men han ramlar av den och blir överkörd av lastmaskinen, säger Per Vikman, Dalapolisens vakthavande befäl, till SVT Nyheter Dalarna och fortsätter:

– Det rubriceras antingen som vållande till annans död eller arbetsplatsolycka. Anledningen är att vi inte vet än ifall de har gjort det här arbetet på eget bevåg eller på uppdrag av någon annan.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen

Arbetsmiljö