Polis omkom när bilen voltade

2018-12-19 10:23 Tiina Demargne  
Polisbilen voltade under en biljakt i Malmö på tisdagskvällen. En polis avled och en skadades i olyckan som inträffade på Axel Danielssons väg. Foto: Johan Nilsson / TT-Bild Foto: TT-Bild

En polisman avled och en skadades i går kväll när deras bil voltade under utryckning i Malmö. I dag hålls en tyst minut för den avlidne.

Det var vid 20.30-tiden på tisdagen som polisbilen körde av vägen och voltade under utryckningen. Enligt uppgifter till Sydsvenskan under började det som en jakt på en misstänkt bil.

Två polismän fanns i fordonet som slog runt. Båda fördes till sjukhus och vid 01-tiden på natten meddelades att den ene, en man i 45-årsåldern, avlidit, skriver Sydsvenskan.

Läs mer: Biljakter livsfarliga – även för poliserna

Klockan 12 i dag, onsdag, kommer kollergerna i yttre tjänst i Malmö att samlas för en tyst minut på Drottningtorget.

"I en situation som denna är det viktigt att finnas till för varandra, ta hand om varandra och trösta varandra så gott det går", säger Malmös polisområdeschef Stefan Sintéus i ett uttalande på polisens hemsida, uppger TT.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen