Nagelsalong stäms efter hot mot anställd

2019-10-22 15:41 Enikö Arnell-Szurkos  
Enligt Handels stämningsansökan har nageltekniker både mordhotats och bestulits på arbetsplatsen. Foto: TT-Bild

En nageltekniker lämnade sitt jobb efter hot från sin chef. Nu stäms salongen inför Arbetsdomstolen för brott mot Las.

Handels stämmer en nagelsalong i Stockholmsområdet i AD för att bolagets ägare har betett sig så dåligt mot en anställd att hon kände sig tvungen att sluta i april i år. Enligt stämningsansökan har kvinnan både mordhotats och bestulits på arbetsplatsen. Händelserna är polisanmälda och nagelteknikern kontaktade även sitt fackförbund Handels efter det som inträffat.

Enligt Handels är företaget skyldig till att ha skapat en situation där nagelteknikern inte kunde vara kvar på arbetsplatsen. Därför ska som hänt betraktas som ett avskedande. Eftersom det inte har funnits skäl för avskedande, menar Handels att företaget brutit mot anställningsskyddslagen.

Handels kräver 200 000 i skadestånd och lön på nära 30 000 kronor i månaden i utebliven lön till medlemmen fram till huvudförhandlingen i målet.

Enikö Arnell-Szurkos

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen