Övriga Nyheter

Mindhammar blir AF:s generaldirektör

Maria Mindhammar blir generaldirektör för Arbetsförmedlingen. Foto: Arbetsförmedlingen

Maria Mindhammar efterträder Mikael Sjöberg som Arbetsförmedlingens generaldirektör, meddelar arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) på en presskonferens. – Jag är helt övertygad om att hon med sin gedigna erfarenhet är rätt lämpad för uppdraget, säger Eva Nordmark.

Publicerad

Maria Mindhammar tillträder omedelbart med sex års förordnande.

Den nya generaldirektören är 56 år, kommer från en roll som överdirektör på Arbetsförmedlingen som hon haft sedan 2017 och hon ingår redan i myndighetens ledningsgrupp. Hon har också varit ställföreträdande generaldirektör.

– Jag har stor respekt och ödmjukhet för det tuffa och utmanande uppdraget. Men att jag skulle vända ryggen åt det här finns inte, säger Maria Mindhammar, på pressträffen.

Hon tar över i ett läge då Arbetsförmedlingens roll till viss del hänger i luften. Arbetsförmedlingen står inför stora förändringar som bland annat innebär att ett stort antal kontor läggs ner och stöd- och matchningsinsatser ska läggas ut på privata aktörer.

– Vi behöver inom en snar framtid tydliggöra Arbetsförmedlingens roll och uppdrag, säger Maria Mindhammar.

Maria Mindhammar är jurist och jobbade tidigare som regionskattechef och skattedirektör på Skatteverket i Västra Götaland. Hon har också arbetat inom statliga myndigheter som Kronofogdemyndigheten och Skolverket.