Karolinska sjukhuset får kritik av DO

2020-01-31 11:59 TT  
Karolinska universitetssjukhuset har brustit genom att inte omgående agera när man fått kännedom om trakasserierna, slår DO fast i utredningen. Foto: TT-Bild

Karolinska universitetssjukhuset brast i flera avseenden i sin skyldighet att utreda trakasserier, slår Diskrimineringsombudsmannen (DO) fast efter att ha granskat hur sjukhuset hanterat uppgifter om antisemitiska trakasserier.

Främst har Karolinska brustit genom att inte omgående agera när man fått kännedom om trakasserierna. Sjukhuset inledde inte någon utredning, utredde inte samtliga påståenden och utredde inte om en anställd som inte själv informerat arbetsgivaren upplevt sig vara utsatt.

Läs mer: Ombudet: Läkaren har inte fått stöd av Karolinska

DO har ytterligare två tillsynsutredningar som rör Karolinska, det handlar om huruvida en läkare blivit utsatt för diskriminering av Sveriges läkarförbund och om Karolinska utsatt läkaren för repressalier efter att ha larmat om upplevda trakasserier och medverkat i DO:s utredning. De tillsynsutredningarna pågår fortfarande.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö