Elev död – nersprungen av häst

2020-02-03 10:02 TT  

En 17-årig flicka har omkommit i en olycka på ett naturbruksgymnasium i Tomelilla kommun i Skåne. – Det är en fruktansvärd olycka, säger skolans vd, Simon Blixt, till Ystads Allehanda.

Olyckan inträffade efter skoltid på söndagskvällen när flickan var med sin häst, skriver tidningen.

– Det var inte i samband med att hon red, utan hon ska ha blivit nersprungen av en häst. Två elever var snabbt på plats och gjorde ett fantastiskt arbete i väntan på att ambulans skulle komma, men det fanns ingenting att göra, säger Simon Blixt till Ystads Allehanda.

Skolan är specialiserad på bland annat ridning och har ett internat där elever från hela landet bor. Efter olyckan samlades eleverna i skolans matsal och i en kyrka i närheten av skolan.

– Vi har en präst på plats och behöver en tid för att samla oss. Det är något väldigt hemskt, det som har skett och vi har börjat med sorgearbetet. Våra tankar just nu går till flickans anhöriga, säger Simon Blixt, till tidningen.

En minnesstund kommer att hållas under måndagsförmiddagen.

Polisen bekräftar att en dödsolycka inträffat och misstänker inget brott i samband med händelsen.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen

Arbetsmiljö