3 000 anmälningar om bussförare med mobiler

2020-02-06 09:17 TT  
SL i Stockholm fick in över 1 300 anmälningar om busschaufförer som använde mobilen under körning förra året. Foto: Christine Olsson / TT

Under förra året gjordes över 3 000 anmälningar om busschaufförer som använt mobiltelefonen i trafiken, skriver SVT Nyheter Örebro som skickat en enkät till samtliga länstrafikbolag och regioner i landet.

Flest är ärendena i storstadsregionerna, där Storstockholms lokaltrafik (SL) fått in 1 327 anmälningar och Västtrafik 1 005 stycken.

5 av 21 regioner och länstrafikbolag begärde vite från bussföretagen någon gång under förra året för busschaufförer som använt mobilen under körning, en möjlighet som inte alla skrivit in i sina avtal. Region Jönköping begärde vite 28 gånger.

– Det har en liten lugnande effekt, men den allmänna debatten som är uppe nu ger mer effekt, säger Charles Tholin, affärsutvecklare på Jönköpings länstrafik, till SVT.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö