Övriga Nyheter

Få rätt grepp på fötterna

Stadig på foten. Vinterkängan. Fern W Bug Grip WTX av märket Icebug är både vattentät och dubbad. Perfekt sko för den som behöver vara stadig på foten under hela dagen på snöigt eller isigt underlag och samtidigt vara säker på att fötterna håller sig torra. Pris: 2 200 kronor.
Ge halkan en känga. Wander W Michelin Wic Black – också av märket Icebug – är en odubbad känga. Med en gummi­sula från Michelin under foten kan du vara trygg med att få det bästa odubbade greppet en känga kan ge. Skon är smidig att ta på och av, och den snygga designen gör den representativ i de flesta samman­hang. Pris: 1 700 kronor.
Snygg och trygg. Galoscher kan vara en vattendelare – vissa anser dem vara gubbiga och fula, andra att de är coola. Men faktum är att det är en oerhört praktisk produkt som skyddar skorna från fukt både vid regniga och snöiga dagar. Men de kan också användas som halkskydd om man väljer ett med dubbar som dessa, av märket Azzezo. Utmärkta för kortare sträckor på halt underlag utomhus. Pris: 461 kronor.
Broddera dina skor. Har du trångt i skogarderoben? Satsa då i stället på en sula med broddar som du trär på dina befintliga skor och stövlar. Denna kanadensiska halkbrodd, Powerboots Stabilicers Lite, för hela foten sätter du enkelt under dina skor/stövlar för ett bra grepp på isigt underlag. Pris: 349 kronor.
Tossiga skoskydd. Detta genomskinliga skoöverdrag är till för att skydda sneakers från väta och lera – men passar även andra skor. Skyddet är smidigt att ta med sig i väskan eller i fickan och perfekt att ta på sig i stället för att använda de standardmässiga blå tossorna som företag ofta erbjuder vid entréerna. Och det bästa av allt: om du glömmer att ta av dem när du går ut så gör det inget – skoöverdraget har en förstärkt sula, så du halkar inte lika lätt och ingen kommer att skratta åt dig. Pris: 499 kronor.

HALKA. Först vinterslask och därefter en köldknäpp – det är receptet på en rejäl vurpa. Att gå på ett isigt vinterunderlag utan halkskydd är som att spela rysk roulett med sig själv.

Publicerad

Oavsett om du jobbar utomhus eller på kontor är halkskydd en billig olycksfallsförsäkring på jobbet eller på vägen dit och hem.