Övriga Nyheter

Vinstlott blev nitlott på julfesten

Lars Lagerkvist. Foto: Eon
Lars Lagerkvist. Foto: Eon

(Uppdaterad) En anställd kvinna drog vinstlotten på julfesten – trodde hon – och fick i pris att dansa med vd:n. Men väl på scenen tafsade han grovt på henne inför de närvarande medarbetarna, uppger vittnen för Aftonbladet.

Publicerad

Händelsen utspelade sig under Eon:s julfest på Malmömässan i torsdags. Lars Lagerkvist planeras officiellt tillträda posten som en av företagets två högsta chefer i januari.

– Det skedde ju inför ögonen på alla. Lars Lagerkvist dansade tryckare med kvinnan som vunnit dansen och tog henne på rumpan. Väldigt rejält tog han henne på rumpan inför alla, säger ett annat vittne, till tidningen.

Fyra dagar senare fick samliga anställda ett mejl från Lars Lagerkvist:

”I torsdags, när vi hade julfesten tillsammans, hände något mycket olyckligt. Under en dans på scenen med en av våra medarbetare var jag alldeles för närgången vilket jag nu vill be om ursäkt för”.

Enligt Aftonbladet skriver han också att det var ett oacceptabelt beteende som går stick i stäv med Eons värdegrund.

Händelsen har väckt skarpa reaktioner bland de fackliga organisationer på energiföretaget:

– Det inträffade är oacceptabelt. Det stämmer inte med de värderingar vi har i bolaget. Jag har diskuterat frågan med Unionen och Ledarna. Jag tror att vi har en ganska enad bild, säger Anders Berghman som är koncernklubbordförande för Akademikerna på Eon, till Sydsvenskan.