SVT-chefer avgår efter misslyckad omorganisation

2020-02-10 18:05 Tiina Demargne  

Två chefer för Sveriges Televisions lokala nyheter avgår nu efter en misslyckad omorganisation på lokalredaktionerna. Det rapporterar Journalisten.

Det var på måndagseftermiddagen som beskedet kom att programchefen för de lokala nyheterna, Christina Ågren, och biträdande chefen, Ingvar Näslund, lämnar sina poster tre veckor efter omorganisationens genomförande.

Skyddsombud och fack har larmat om dålig arbetsmiljö med alltför hög arbetsbelastning och underbemanning. Flera medarbetare har blivit sjukskrivna på grund av allvarliga stressymptom. SVT:s huvudskyddsombud Terje Gudbrandsen begärde den sista januari åtgärder enligt Arbetsmiljölagen, skriver tidningen.

Läs mer: Medarbetare på SVT larmar om arbetsmiljön

– Christina Ågren och Ingvar Näslund har drivit en stor, viktig omställning med publiken och journalistiken i fokus. Det är nödvändigt för att vi ska fortsätta vara relevanta och det har bara funnits goda intentioner. Men vi ser att arbetsmiljön blivit lidande och att förtroendet skadats. Vi är ense om att lokala nyheter behöver en ny ledning som värnar riktningen och som tillsammans med medarbetarna skapar en hållbar arbetsmiljö, säger Anne Lagercrantz, divisionschef SVT Nyheter och Sport, enligt Journalisten i en kommentar.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö