Sovplats för anställda i krogens källare

2020-01-16 10:46 TT  
Under en välbesökt restaurang på Möllevången i Malmö fanns ett utrymme med sovplats för anställda. Upptäckten gjordes av stadens miljöinspektörer, som nu har belagt den hälsofarliga bostaden med förbud. Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

Under en välbesökt restaurang på Möllevången i Malmö fanns ett utrymme med sovplats för anställda. Upptäckten gjordes av stadens miljöinspektörer, som nu har belagt den hälsofarliga bostaden med förbud, rapporterar Hem och Hyra.

Inspektörerna hade inför den oanmälda inspektionen fått tips om hur anställda under vintern sov i krogens källare, och väl på plats upptäcktes ett rum med bäddad säng i ett rum utan dagsljus, ventilation och utrymningsväg.

Läs mer: Krögare döms för människoexploatering

Enligt krogägaren har sängen stått oanvänd i 13 år, men inspektörerna på plats höll inte med och har nu förbjudit användning av rummet. Varje gång förbudet bryts kommer restaurangen tvingas betala ett vite på 25 000 kronor.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen

Arbetsmiljö