Nader Ahmadi blir generaldirektör för ny myndighet

2018-04-19 15:37 Ann Olrin  
Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson presenterade i april 2018 Nader Ahmadi, professor i sociologi på Högskolan i Gävle, som blir generaldirektör för den nybildade Myndigheten för arbetsmiljökunskap i Gävle, Mynak.

Nader Ahmadi, professor i sociologi på Högskolan i Gävle, blir generaldirektör för den nybildade Myndigheten för arbetsmiljökunskap i Gävle.

– Genom den nya myndigheten för arbetsmiljökunskap tar vi nu ytterligare ett viktigt steg för att förbättra arbetsmiljön för alla som jobbar i Sverige. Jag är glad över att i dag kunna presentera den nya myndighetens förste generaldirektör, säger arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson.

– Den nya myndigheten ska bidra till att förbereda Sverige för att ännu bättre tillvarata möjligheterna samt bemöta utmaningarna inom dagens och framtidens arbetsliv. Vår vision är att vi ska vara en motor för förbättringar inom arbetslivet samt främja ett arbetsmiljöarbete som ständigt ligger steget före, säger Nader Ahmadi.

Nader Ahmadi har sedan 2016 varit prorektor och ställföreträdande myndighetschef för Högskolan i Gävle. Tidigare har han bland annat varit chef för högskolans Akademi för hälsa och arbetsliv. Han har också haft uppdrag för bland annat Regeringskansliet, Sida, Unicef och Världsbanken.

Myndigheten för arbetsmiljökunskap, kommer att bli nationellt kunskapscentrum för frågor om arbetsmiljö. Myndigheten har till uppgift att ansvara för kunskapsuppbyggnad och kunskapsspridning samt utvärdering och analys, i syfte att bidra till att kunskap om arbetsmiljö kommer till användning i praktiken. Myndigheten får samtidigt i uppdrag att ta fram kunskap om framtidens arbetsliv.

Myndigheten för arbetsmiljökunskap placeras i Gävle och inleder sin verksamhet den 1 juni. Enligt regeringens budgetproposition tilldelas man 18,8 miljoner kronor för 2018. Myndigheten kommer att byggas upp successivt, och när verksamheten är fullt utbyggd år 2020 beräknas dess budget omfatta 35 miljoner kronor per år. Nader Ahmadi tillträder den 1 juni 2018.

Ann Olrin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö