”Möss i Coops lager”

2020-01-28 13:28 Lennart Lundquist  

”Städa! Det finns möss på Coops lager!” Det skriver skyddsombudet vid Coops lager Broterminalen i Bro norr om Stockholm.

”Tidigare hade vi en städgrupp som städade systematiskt och då var det bättre. Men den togs bort och delar av dess verksamhet lades ut på entreprenad. Mycket av det arbete de utför görs inte systematiskt”, skriver skyddsombudet i en 6:6a-anmälan till Arbetsmiljöverket.

Enligt skyddsombudet skickas någon ut för att städa när tillräckligt många klagar och det redan är stökigt vilket kontinuerligt skapar problem på arbetsplatsen. 

”Arbetsgivaren tar inte seriöst på städningen. Truckförare och expeditörer riskerar att krocka på grund av att det ligger massor av skräp och wellpapp på golvet. Det har förekommit flera tillbud. Städningen måste prioriteras bland annat för att vi har möss i huset. Arbetsmiljön prioriteras inte hos oss utan arbetsgivaren lovar förändringar som aldrig kommer”, skriver skyddsombudet.

Broterminalen är sedan starten 1969 en av Nordens största med cirka 850 anställda. Från terminalen levereras bland annat kolonialvaror till alla Coops butiker i Sverige.

Lennart Lundquist

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö