”Kan ge ett samlat svar efter externremissen”

2019-03-08 00:00 Lena Gunnars  
Eva Barkström, Arbetsmiljöverket. Foto: Lena Katarina Johansson

Arbetsmiljöverket har redan fångat upp synpunkter från parterna om hur de fortsatta samrådsmötena ska genomföras.

Arbetsmiljöverkets ställföreträdande generaldirektör och kommunikationschef har nyligen träffat de centrala parterna enskilt för att fånga upp deras synpunkter om hur de bör genomföras. Regelstrukturen beslutades redan för ett år sedan, enligt Arbetsmiljöverket.

När det gäller arbetet med att införa den nya regelstrukturen har verket träffat de centrala parterna vid två tillfällen.

– Jag har en stor förhoppning om att vi är på en mycket bättre väg nu, säger Håkan Olsson, ställföreträdande generaldirektör vid Arbetsmiljöverket, till Arbetarskydd.

I veckan hade Arbetsmiljöverket ytterligare ett möte inbokat med parterna. Synpunkterna från det mötet ska verket nu ta med sig i det fortsatta arbetet med att utveckla reglerna, enligt ett mejl från Eva Barkström, projekt­ledare på verket.

Läs mer: Skarp kritik mot ny regelstruktur

”I samband med att vi skickar externremissen i december 2019 skickas utöver föreskriftstexterna också en konsekvensutredning. Kostnader som följer av förändringen kommer då att redovisas”, framhåller hon.

Synpunkter om enskilda föreskrifter samlar Arbetsmiljöverket in under resans gång. I samband med externremissen finns möjlighet att ge samlade synpunkter, enligt Eva Barkström.

”Efter externremissen kan Arbetsmiljö­verket även ge ett samlat svar på hur vi har hanterat de synpunkter vi fått”, skriver hon.

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö