FRA:s anställda sjuka av mögel i nya lokaler

2018-11-13 10:09 Tiina Demargne  
FRA, Försvarets Radioanstalt på Lovön utanför Stockholm. Foto: TT-Bild

Flera anställda har blivit akut sjuka och fått bestående men efter att ha jobbat i signalspaningsmyndigheten FRA:s högkvarteret på Lovön i Stockholm. Ett nybygge måste nu rivas eftersom det i mycket stor omfattning angripits av hälsofarligt mögel, skriver Svenska Dagbladet.

För tre år sedan togs två större nylevererade kontorshus i moduler i bruk av FRA, Försvarets radioanstalt. Tanken var att husen skulle vara tillfälliga arbetslokaler medan högkvarteteret fick nya byggnader. Nu måste allt rivas, ett par år tidigare än beräknat. Orsaken är omfattande fukt- och mögelskador som gett anställda skador, uppger tidningen.

– Vi har löst det genom att flytta folk till andra lokaler men där har de fått sitta trängre än i vanliga fall. Det är inte en optimal situation, säger Fredrik Wallin, tillförordnad kommunikationschef på FRA, till SvD.

– Flera av våra medarbetare som arbetade i byggnaden har fått olika typer av symtom. I de flesta fallen gick de över efter att man flyttat ut ur byggnaden, men i några fall upplever man kvarstående besvär, berättar Fredrik Wallin.

Vad de besvären konkret handlar om har SvD inte kunnat klarlägga.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen