Arbetsmiljö

”Arbetsgivaren är skyldig att hålla med utrustning”

Fråga till experterna: Måste arbetsgivaren köpa in varma skor till tidningsbud och andra som jobbar mycket utomhus?

Publicerad

Experterna svarar:

Eva Kovar, jurist på Svenskt Näringsliv:

”Jag kan inte se att det finns någon allmän skyldighet för arbetsgivaren att köpa varma skor. Det kan dock finnas situationer där skor kan utgöra personlig skyddsutrustning enligt AFS 2001:3. Utrustning som är avsedd att bäras eller hållas av en person till skydd mot en eller flera risker som skulle kunna hota dennas säkerhet eller hälsa under arbetet. Exempel på sådan personlig skyddsutrustning är bland annat skyddsskor, fallskydd, skyddshandskar och skyddskläder mot exempelvis hetta, kyla och speciella klimatfaktorer.

Regler om personlig skyddsutrustning finns även i föreskrifterna om arbetsplatsens utformning samt bygg- och anläggningsarbete. Vad som ska gälla för en viss personalgrupp får bedömas med hänsyn till situationen som helhet i varje särskilt fall.

Mats Palm, huvudskyddsombud vid ett västsvenskt verkstadsföretag:

”Arbetsgivaren är skyldig att utan kostnad för den anställda tillhandahålla den skyddsutrustning som verksamheten kräver. Om det sedan handlar om varma kängor för tidningsbud, skyddsskor för truckförare eller hjälmar för byggjobbare spelar ingen roll. Så fort det finns ett identifierat behov av speciell utrustning ska arbetsgivaren tillhandahålla den. Om det finns ett krav på speciella profilkläder, utan skyddsfunktion ska arbetsgivaren hålla med dem också utan kostnad för den anställda.

Det är behovet av skyddsfunktion eller kravet på profilklädsel som avgör vad som ska tillhandahållas, annars klär man sig så vitt jag vet hur man själv vill och betalar kläderna själv.

Maria Steinberg, forskare i arbetsmiljörätt vid Örebro universitet:

”Arbetsgivaren är skyldig att tillhandahålla personlig skyddsutrustning i vissa fall. Reglerna finns i kapitel 2 paragraf 7 i arbetsmiljölagen. Ordet tillhandahålla betyder att arbetsgivaren ska betala för den personliga skyddsutrustning som behövs. Skyddsskor är ett exempel på personlig skyddsutrustning.

I föreskriften Användning av personlig skyddsutrustning (AFS 2001:3) anges att arbetsgivaren ska hålla med skyddsskor då någon arbetar i stark kyla eller hetta. Ett exempel på stark kyla ges då en arbetstagare arbetar i ett kylrum.

Det finns inte några exakta regler för tidningsbuds rätt att få skyddsskor vid kyla. Sådant kan regleras i kollektivavtal. För att hitta någon lämplig norm i detta fall kan praxis i andra branscher studeras. Vilka regler gäller exempelvis för dem som arbetar med underhållet av gator och parker?

Arbetsgivaren ska tänka på att vid sträng kyla behöver tidningsbuden möjligheter till pauser för att värma sig.