Dog efter fall från hög höjd på bygge

2019-09-03 10:17 Tiina Demargne  

En man avled på förmiddagen i lördags efter ett fall från en hög höjd på en byggarbetsplats i Barkarbystaden, i Järfälla.

– Det var en man som ramlade från en hög höjd, om det var ett tak eller en byggnadsställning vet jag inte, men han avled tyvärr, säger Magnus Nilsson, kommunpolis i Järfälla, lokaltidningen Järfälladirekt.

Mannen är hemmahörande i Litauen.

Under måndagen besökte inspektörer från Arbetsmiljöverket olycksplatsen.

– Det är otroligt sorgligt att ännu en person mist livet i arbetet. Det som är viktigt i detta skede är att arbetsgivaren tar hand som de som jobbat ihop med personen och erbjuder krisstöd, samt har kontakt med anhöriga, säger Anna Billgren, regionchef på Arbetsmiljöverket, till tidningen.

Beställare för bostadsprojektet, Barkarby Six, är enligt byggnadsarbetaren.se Brabo och byggentreprenör är Hanssons Hus Entreprenad.

"Det är naturligtvis en tragisk händelse och våra tankar går till den förolyckades anhöriga och arbetskamrater. Vårt fokus nu är att stötta de som berörs och vi kommer att följa utredningsarbetet noga", skriver Fredrik Mattson, vd på Brabo i ett mejl till JärfällaDirekt.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen