Varnar för falska brev om inspektioner

2019-11-21 09:52 Tiina Demargne  

Arbetsmiljöverket går nu ut och varnar för falska brev om inspektioner som skickas till företagare. Händelserna kommer att polisanmälas.

Så här skriver Arbetsmiljöverket på hemsidan:

”Vi har nyligen fått information om att företagare har fått brev som påstås vara från Arbetsmiljöverket. De brev vi har fått kännedom om är märkta ´Inspektionsmeddelanden´ och informerar om en kommande tillsynsinsats. Vi kommer att polisanmäla händelsen. Om du misstänker att du har fått ett falskt brev med Arbetsmiljöverket som avsändare, hör av dig till oss.”

Myndigheten använder sig inte av formuleringen inspektionsmeddelande inför ett besök, uppger Arne Alfredsson, säkerhetschef på Arbetsmiljöverket, för Arbetet:

– Men de använder vår logga och har med all säkerhet tagit del av någon form av brev som de har utgått ifrån när de har utformat brevet, men det finns en hel del i det här dokumentet som är rent felaktigt.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen