Uttalande i media fall för AD

2011-12-18 23:00 Elinor Torp  

Unionen stämmer Hemtex och Svensk Handel. Vd:ns uttalande i media om att butikschefer sparkats då de inte höll måttet är ett brott mot lojalitetsplikten, menar förbundet.

Den 18 november förra året publicerade Göteborgs-Posten en intervju med dåvarande vd:n för Hemtex. Artikeln fick stort utrymme i tidningen. Fyrtio butikschefer som inte höll måttet i den nya organisationen har sparkats, stod det i ingressen. Längre ner i artikeln säger vd:n: ”En del har fått sluta för att de inte klarar de tuffare kraven. Nu är det de med lite mer skinn på näsan som är kvar.”

GP är Västsveriges största morgontidning och läses av över en halv miljon människor, understryker Unionen i stämningsansökan till AD. Tre tidigare butikschefer har upplevt innehållet som djupt kränkande. Framför allt så har det försvårat för dem att få nya jobb.

– Det är inte särskilt vanligt att man tvistar om den bestämmelsen, men i flera av Unionens tjänstemannaavtal finns en särskild paragraf där det föreskrivs att arbetsgivare och arbetstagare har en ömsesidig lojalitetsplikt, säger Malin Wulkan, förbundsjurist vid LO-TCO Rättsskydd.

Artikeln i GP publicerades under de tre kvinnornas uppsägningstid. De omfattades fortfarande av avtalets regler, enligt Unionen. Kvinnorna hävdar att vd:ns uttalande inte återspeglar verkligheten. Deras förmåga att sköta sina arbetsuppgifter hade aldrig ifrågasatts. De drabbades av arbetsbrist när Hemtex omorganiserades och minskade antalet butikschefer. En av kvinnorna tog så illa vid sig att hon inte förmådde söka nytt jobb. En annan blev inte kallad till intervju på grund av uttalandena i tidningen, hävdar hon. Den tredje kvinnan har fått frågan om hon tillhör kretsen sparkade butikschefer i rekryteringsprocessen till andra jobb.

Unionen menar att Hemtex genom uttalandena i media åsidosatt den ömsesidiga lojalitetsplikten. Arbetsgivare får inte kränka anställda och riskera att orsaka ekonomisk skada, understryks i stämningsansökan. Fackförbundet kräver skadestånd till medlemmarna, 50 000 kronor var, och 150 000 kronor till Unionen.

– Även en arbetsgivare har en skyldighet att vara lojal, säger Malin Wulkan, som är ombud åt kvinnorna.

Elinor Torp

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Arbetsmiljö