Uppfyllde inte krav på rapportering

2017-12-04 00:00 Karin Nilsson  

Arbetsmiljöverket krävde vid vite på 75 000 kronor att Svensk Miljöbetong AB senast den 1 mars 2016 skulle vidta åtgärder för arbetet med rapportering av tillbud och olycksfall. Verket krävde också att bolaget skulle utreda de bakomliggande orsakerna till en olycka den 22 april 2015. Verket omprövade den 22 juni 2016 sitt beslut. Föreläggandet ändrades och ikraftträdandet bestämdes till 90 dagar efter det att bolaget delgivits beslutet.

Bolaget har inte svarat. Arbetsmiljöverket bedömer därför att kraven inte är uppfyllda och ansöker om utdömande av vitet på 75 000 kronor.

Förvaltningsrätten anser att det inte har framkommit några skäl att ifrågasätta Arbetsmiljöverkets bedömning om att bolaget inte har efterföljt kraven i föreläggandet. Rätten bifaller verkets ansökan och dömer ut vitet.

Karin Nilsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Arbetsmiljö