Stoppen ökar – i år igen

2011-12-20 06:10 Ann Norrby  

Ökningen av skyddsombudsstopp håller i sig, visar ny statistik från Arbetsmiljöverket. – Varje stopp är en signal om en allvarlig brist, säger avdelningsdirektör Håkan Olsson. Samtidigt tycker han att det finns bättre åtgärder än att stoppa verksamheten.

Statistiken om skyddsombudsstoppen, som Arbetsmiljöverket har tagit fram för Arbetarskydds räkning, visar att trenden från förra året håller i sig. Från att ha minskat tre år i rad, ökade stoppen förra året och den ökningen ser ut att stå sig.

– Vi vill ha ner antalet stopp. Det bästa för arbetsmiljön och för företagen är om skyddsombuden och arbetsgivarna ute på arbetsplatserna kan bli överens om vad som är en bra arbetsmiljö, säger Håkan Olsson på Arbetsmiljö­verket.

Han är avdelningsdirektör för inspektionsområde Syd som omfattar distrikten i Göteborg, Växjö och Malmö. Håkan Olsson påpekar att Arbetsmiljöverkets statistik bara gäller de skyddsombudsstopp som arbetsgivarna protesterar mot och vill få upphävda:

– Det görs säkert en massa skyddsombudsstopp som leder till att arbetsgivaren tar tag i, och gör något åt problemet. De har varken vi eller någon annan statistik på, säger han.

Stefan Wiberg på IF Metalls arbetsmiljö- och försäkringsenhet är snarast förvånad över att skyddsombudsstoppen inte är fler:

– Med tanke på våra medlemmars arbetsmiljö, med höga sjukskrivningstal, många arbetsolyckor och dödsolyckor, skulle jag tro att det behövs fler stopp, säger han.

Men Stefan Wiberg tycker, liksom Håkan Olsson, att det finns en åtgärd som är bättre än stopp för att komma åt brister i arbetsmiljön. Det är den så kallade hänvändelserätten, i dagligt tal kallad 6:6a, som skyddsombud kan använda för att få Arbetsmiljöverkets hjälp att få ordning på arbetsmiljön. Statistiken, som verket tagit fram åt Arbetarskydd, visar att även hänvändelserna ökar.

– Den här rätten kan vara bra för att få till lösningar som hindrar ohälsa och olycksfall på sikt, säger Håkan Olsson.

På frågan om arbetsgivarna behöver bli bättre på arbetsmiljöfrågorna, svarar han diplomatiskt.

– Arbetsgivarnas kunskap om skyldigheten att bedriva systematiskt arbetsmiljöarbete har stor förbättrings- och utvecklingspotential.

Håkan Olsson pekar också på skyddsombudens roll:

– Skyddsombuden måste orka och våga tala om för arbetsgivarna när de inte är nöjda, säger han.

Många av IF Metalls skyddsombud går snart i pension och förbundet behöver därför värva fler skyddsombud.

– Det är inte lätt. Vi försöker höja uppdragets status genom att tala om för medlemmarna vad skyddsombuden är till för, och vilken nytta de kan göra, säger Stefan Wiberg.

Förbundet vill ha skyddsombud som är intresserade av både arbetsmiljö och förhandlingar:

– Vi vill även driva arbetsmiljöfrågorna förhandlingsvägen. Då går det snabbare att nå resultat. Och vi tror att vi kan få större genomslag den vägen jämfört med när vi kallar på Arbetsmiljöverket, säger Stefan Wiberg.

Ann Norrby

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen