Skydda skärmen mot allt ont

2014-04-13 23:00 Elisabeth Vene  

Plums i toan. Katastrof. Men det går att rädda en dränkt mobil. – Det gäller att vara snabb, säger Iphone-doktorn.

Varje dag får servicetekniker Jesper Jansson och hans kolleger in ungefär 80 skadade mobiler. Den vanligaste åkomman är sprucken glasskärm.

– En hade fallit från högsta våningen, berättar Jesper Jansson.

Gänget på Iphone Reparation i Stockholm har en teori om varför så många mobiler faller ner i toaletten: de glider ur bakfickan.

Jesper Janssons värsta fall var en mobil som hade snurrat igenom ett helt program i tvättmaskin.

– Den gick faktiskt att kurera. Det gäller att snabbt få bort rosten innan den fräter sönder de känsliga kretsarna.

Det finns ett första hjälpen-set för blöta telefoner att köpa på firman som också säljer skydd utöver att laga mobiler av allehanda slag.

 

---

 

3 röster om värsta mardrömmen: ”Det kan finnas uppgifter jag inte vill att andra ska se”

  • Susanna Gärdek, webbkoordinator:

– Jag ägnar mycket tankekraft åt att akta telefonen. Jag kollar och trippelkollar att den ligger i rätt innerficka eller är ordentligt nerstoppad i väskan. När jag seglar ser jag till att ha den på ett säkert ställe, för att inte råka tappa den i sjön. Jag är mest rädd för att förlora själva hårdvaran, mobilen. Allt innehåll har jag backup på, det är en stor fördel mot förr.

  • Josephine Elofs, projektledare:

– Det värsta som skulle kunna hända är att jag blev av med alla direktnummer till talare och assistenter nära inpå ett evenemang, i kombination med att jag själv blir omöjlig att kontakta, när så mycket ska koordineras. Tiden skulle inte räcka till att fixa alla kontakter! Jag har ingen backup, vilket kanske vore en bra idé.

  • Kim Ersson, säljare:

– Det vore obehagligt om jag tappade mobilen eller blev bestulen och någon började ringa och skicka sms från den innan jag hunnit spärra den. Det kan också finnas uppgifter i telefonen som man inte vill att andra tar del av. Att bli av med allt innehåll vore jobbigt, men jag sparar allt i molnet, så det är inte förlorat.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Arbetsmiljö