Sjukhus hotas med halv miljon i vite

2022-03-08 04:13 Johanna Kronlid  

Sunderby sjukhus måste åtgärda stressen på akutmottagningen.

Sunderby sjukhus akutmottagning utanför Luleå hotas med ett sammanlagt vite på en halv miljon kronor om inte undersköterskor och sjuksköterskornas arbetsförhållanden blir bättre.

Tillströmningen av patienter har ökat och vårdtiden på akuten har blivit allt längre bland annat för att de svårt sjuka blivit fler.

Enligt skyddsombudet präglas personalens arbetssituation som frustrerande, samvetsstress och en oro för att patienternas säkerhet inte kan upprätthållas. De anställda har svårt att kunna ta sina raster.

Anhopningen av patienter gör att en del placeras på britsar i korridorerna.

Arbetsmiljöverket ställer nu arbetsgivaren Region Norrbotten inför ett val:

Antingen tillförs personalresurser så att dessa är anpassade till arbetsmängden – eller så minskas arbetsmängden genom att avflödet av patienter från akuten ökas.

Region Norrbotten får nu fram till den 1 april och 1 juni för att ta fram en handlingsplan med åtgärder för verksamheten på akuten.

Johanna Kronlid

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Arbetsmiljö