Så här hjälper företag anställda att hjälpa

2015-10-11 23:00  

Kom igång! 4 tips från Lena Hök, hållbarhetschef på Skandia

1 Vad

– Fråga dig: Var behövs vårt företags hjälp? Vilken är vår särskilda kompetens? Skandia är tillsammans med Mattecentrum värdar för räknestugan vid Thorildsplan i Stockholm. Det är för att banken har många duktiga matematiker. Duktiga it-utvecklare kanske ska erbjuda hjälp till projekt som efterfrågar sådan kompetens.

2 Hur

– Var flexibel och beredd på att hjälpa till på det sätt som organisationen ni ska hjälpa bäst behöver. Utgå från vad organisationen behöver. Det är du som måste anpassa dig.

3 Nätverk

– Hör av dig till Volontärbyrån och erbjud era tjänster.

4 Direktkontakt

– Kontakta olika ideella organisationer direkt, exempelvis Röda Korset eller Rädda Barnen.

Byrå för volontärarbete

Volontärbyrån har sedan 2002 bland annat arbetat med volontärprogram för företag. Byrån hjälper då företagen så att anställda kan engagera sig i volontäruppdrag för ideella organisationer på arbetstid. Volontärbyrån har funnits sedan 2002 och är en del av Forum – idéburna organisationer med social inriktning. Volontärbyrån grundades av Amelie Silfverstople.

Verksamheten finansieras genom samarbeten och projektbidrag från stiftelser, företag, ideella organisationer och kommuner.

Källa: Volontärbyrån

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Arbetsmiljö