Så förlänger stylisten ögonfransarna

2015-09-13 23:00 Elisabeth Vene  
Azadeh Taherian fäster ögonfransar på kollegan Lotta Diaz. Hon använder så lite lim i taget som möjligt. Det klämmer hon ut på en bit kirurgtejp som hon har fäst på en glasskiva. Bredvid en klick blå gel, en ny produkt som ska dra till sig limångorna. Foto: Jörgen Appelgren

Kunden förses med skyddande pads under ögonen för att skilja över- och underfransar åt och skydda huden. Först tvättas de äkta fransarna noga.

Fransstylisten häller upp en liten droppe lim på en bit kirurgtejp som är fäst på en glasskiva. Från ett band med lösögonfransar plockar hon ett eller ett par strån med pincett, doppar i limmet och fäster på kundens egna fransar. Det gäller att jobba snabbt; limmet härdar och fäster på två–tre sekunder.

Fransstylisten Azadeh Taherian använder förstoringsglasögon för att vara säker på att träffa rätt.

– Det måste bli perfekt!

Det går åt mellan femtio och åttio singelfransar per öga, tunna volymfransar ännu fler. Var tredje eller fjärde vecka fyller man på, eftersom fransarna trots superlimmet trillar av så småningom.

Det är viktigt att se till att använda bra produkter, säger Azadeh Taherian.

– Många oseriösa stylister importerar direkt från utlandet på nätet. Då vet man inte vad man får.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen