Tidningen

Rätt skyddad mot bistra höstvindar

Varma händer i höst. Syntetläderhandsken 9164 från Ejendalsägda Tegera är en varmfodrad handske för höst- och vinterbruk som har ett diamantformat greppmönster av 0,7 mm Microthan+. Handsken är främst tänkt att användas i krävande miljöer, där det är kallt, fuktigt, oljigt och smutsigt. Den är tillverkad av poly­ester, fleece och Thinsulate 100 gram. Handsken är kromfri och godkänd enligt Cat II för grövre arbeten. Handsken har förstärkt innerhand, förstärkta sömmar, är vattenavvisande och försedd med reflex. Den knäpps med en kardborrelåsning. Pris: 215 kronor exklusive moms.
Varseljacka för jobb året runt. Snickers varseljacka Softshell Allround Work 1230 är en ny skaljacka som både syns bra och är vindtät och vattenavvisande. Den är tänkt att kunna användas vid arbete under hela året. Jackan har förböjda Corduraförstärkta armbågar för att ge maximal rörelsefrihet. Ärmarna är nedsänkta för att ge extra skydd utan att påverka rörelseförmågan. Och den nedsänkta ryggen ska göra att jackan ger skydd i alla arbetsställningar. Softshell-jackan är fleecefodrad och har en hög vindskyddskrage. Den är tillverkad av Softshell/fleece 3L 100 procent polyester, 265 g/m2. Förstärknings­tyget är Cordura 100 procent Polyamid, 205 g/m2. Pris: 995 kronor exklusive moms.
Flerlagerjacka för kalla årstiden. Jobmans microfleecejacka 5901 är en ny modell från höstens kollektion som kan användas både som den är eller som en del i ett flerlagersystem. Jackan har framfickor med blixtlås och den har en elastisk tape i ärmslut och nederkant för att kunna hålla kylan ute. Materialet är 100 procent polyester med en material­vikt på 180 g/m2 och jackan finns i herrmodell i storlekarna XS–4XL i färgerna marin och svart. Pris: 385 kronor exklusive moms
Varma kängor för utomhusarbete. Jobs Footrights hiking-/walkingkängor är så kallade pjäxkängor i brunt eller svart läder för dem som behöver vistas ute när det är kallt. Skolpersonal till exempel. Kängan har en 8 millimeters uttagbar innersula som ska isolera mot kyla och ett andasmembran för att hålla foten torr.Ovankanterna är mjukpolstrade och pjäxkängan har en grovt mönstrad halkhämmande och stötdämpande sula i PU som ska ge bra grepp på alla underlag. Skon har också en bälgplös som ska vara snabb- och lättsnörd och är fodrad med vattentätt membran runt hela foten. Skafthöjden är 14 cm och pjäxkängan finns i storlekarna 36-42. Pris: 949 kronor exklusive moms.
Skyddskläder till lägre pris. Clas Ohlson gav sig in i leken och började med ett sortiment av arbetskläder i våras. Bland annat profilerar man sig med lite lägre priser än vad som är vanligt inom arbets- och skyddskläder.Arbetsbyxan med stretch är en byxa i unisex-modell för arbete och friluftsliv. Den har försetts med smidig stretch på knä och stuss för att ge bättre rörlighet. Den har också justerbara knäskyddsfickor och justerbar fotvidd för att ge så bra komfort som möjligt. Dragkedjorna kommer från YKK. Och byxan är tillverkad av Oeko-Tex, trygg textil, och den är testad för hälsofarliga ämnen. Finns som grå eller svart. Pris: 399 kronor exklusive moms.

Det drar ihop sig mot vinter och kyla på nytt. Dags att se över arbetskläderna och komplettera med produkter som håller kylan borta.

Läs hela artikeln

Prenumerera på Arbetarskydd Digital


Tillgång till alla låsta artiklar, våra premiumnyhetsbrev,
e-tidningen på webben eller i appen. Ett år för 3 995 kr (ex moms).
Förnyas automatiskt. Avsluta enkelt.


Fortsätt →