Platschefen döms för arbetsmiljöbrott

2018-08-10 00:00 Karin Nilsson  
Hisskorgen var i drift när operatören städade den 24 februari 2014. Han klämdes ihjäl under hisskorgen. Nu döms platschefen till villkorlig dom. Foto: Polisen

FÄLLD. Ansvaret för arbetsmiljön i Hovmantorp på Nordic Recycling var platschefens. Det slår tingsrätten fast och dömer honom till villkorlig dom för vållande till annans död.

En operatör på Nordic Recycling AB i Hovmantorp befann sig den 24 februari 2014 under ett lyftplan i en av oxidationsprocessorerna, som sönderdelar och tvättar gamla lysrör. Operatören skulle städa utrymmet under liften på processorn. Han hamnade under processorns lyftplan och klämdes ihjäl mellan lyftplanet och golvet.

Åklagaren: Platschefen ska dömas för arbetsmiljöbrott innefattande vållande till annans död.

Platschefen: Anser att han inte fått något straffrättsligt ansvar genom sin ställning eller via delegation. Han har inte varit oaktsam, det har inte funnits ett orsakssamband mellan eventuell oaktsamhet och olyckan, och han trodde att en annan person hade arbetsmiljöansvaret.

Tingsrätten: Den sammantagna bilden är entydig. Platschefen har fungerat som arbetsmiljöansvarig chef och tagit på sig de uppgifter som därmed följer. Han måste därför ha förstått att det var han som hade ansvaret för arbetsmiljön på anläggningen.

Platschefen har gjort sig skyldig till vållande till annans död genom att han varit oaktsam. Instruktionerna kring städningen har varit otydliga och det fanns inte något som hindrade tillträde till området under lyftanordningen när den var i rörelse.

Domslut: Platschefen döms till arbetsmiljöbrott vållande till annans död till villkorlig dom. Med tanke på att det gått så lång tid sedan dödsolyckan förenas den villkorliga domen inte med böter.

Domen har vunnit laga kraft gällande påföljden.

Företaget har i en deldom den 22 januari dömts av tingsrätten att betala 900 000 kronor i företagsbot.

Karin Nilsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Arbetsmiljö